aanbod

is er wel een woning hetzelfde?

Er is volop variatie in type woningen. Heel bewust, want dit wordt een buurt voor iedereen: Ons Stadsgezicht. Dus vind je hier levensloopbestendige hofwoningen met bad- en slaapkamer op de begane grond, studio’s en gezinswoningen voor starters, stoere herenhuizen, stadswoningen en woningen met een aanleunwoning, zodat je een kind of ouder aan huis kunt verzorgen.

over de architectuur

Ook in uitstraling van de woningen is veel onderscheid. Woningen verwijzen met hun vorm en architectuur naar de oude binnenstad en het vissersverleden. Door vervolgens te ‘spelen’ met architectuurstijl, steenkleur en details krijgt elk pandje zijn eigen gezicht. De hofjes zijn hierop een uitzondering, die vormen met elkaar een krachtige eenheid. Waar je ook voor kiest, je woont altijd in een levendige, multifunctionele buurt waar volop ruimte is voor een spontane of geplande ontmoeting.

 ontspannen
samen leven

6 woonsferen

wonen aan de vissershaven
wonen aan de lelyhaven
wonen aan de jan van dirkstraat
wonen aan de gracht
wonen aan het evert wortelplein
wonen aan de begijnhoven
wonen aan
de vissershaven

De stoere herenhuizen aan de Vissershaven weerspiegelen de trotse binnenstad van Harderwijk. Een heel bijzondere plek met oude schepen voor de deur en de binnenstad aan de overzijde.  De hoge puien op de begane grond zorgen voor levendigheid aan de straat en nodigen uit om op deze schitterende locatie te ondernemen en te wonen. Voor de deur loopt een Delftse stoep die de levendigheid op straat versterkt. Deze privéstoep biedt ruimte voor een tuinbankje waar je als bewoner in de avondzon nog fijn even buiten zit en een praatje maakt met je buren. Lekker stads.

wonen aan
de lelyhaven

De panden aan de Lelyhaven - met jachthaven voor de deur - krijgen details en gevelinscripties die verwijzen naar de visserij, het dolfinarium en de historische pakhuizen. De diversiteit wordt benadrukt door de verschillende dakvormen en bouwhoogtes. Een beetje van toen, maar qua comfort en duurzaamheid van nu. De poort is geïnspireerd op de Vischpoort van Harderwijk en er zijn meerdere bijzondere woningen met extra verdiepingshoogte. Kortom, een stoere plek die tot de verbeelding spreekt en waar je wat te kiezen hebt. Dit wordt echt heel bijzonder.

wonen aan
de jan van dirkstraat

Deze intieme straat biedt een geborgen gevoel en grijpt terug naar het verleden van nijverheid. In dit straatje zouden van oudsher een zeilmaker, een kuiper voor de visvaten, een reparateur van wagens en de smid gewoond kunnen hebben. De woningen stralen ambacht uit en worden gesierd door blauweregen of een ouderwetse stokroos. Op de overgang naar het Evert Wortelplein komen kleinschalige appartementengebouwen en er hier vind je ook compacte woningen, voor starters bijvoorbeeld. Net als vroeger kun je aan de gevelsteen boven de deur zien wat iemands beroep is of wat belangrijk is voor de bewoners. Wandel je straks door de Jan van Dirkstraat , dan ontdek je steeds iets nieuws.

wonen aan
de gracht

Aan de karaktervolle gracht is het fantastisch leven. Aan de overzijde van de gracht ligt een plein met de Vischafslag en de molen. De woningen zijn als samenhangend geheel ontworpen en rijkelijk voorzien van typisch Harderwijkse details. Via een mooie poort kom je in een parkeerhof en achter de charmante gevels van de grotere woningen gaan appartementen schuil. Alsof een voormalige pand van de Hanze in de loop van de eeuwen verbouwd en aangepast is. Ook aan de gracht zit de keuken of woonkamer vaak aan de straatkant, zodat je hier langslopend het levendige gevoel van Ons Stadsgezicht ervaart. Ogen op straat geven een veilig gevoel.

wonen aan
het evert wortelplein

Het Evert Wortelplein is een prachtige, groene ruimte die als een langzame verkeersverbinding  dient voor wandelaars en fietsers. Je zou maar aan dit groen wonen, dan moet je het optimaal kunnen beleven. Dus hebben de woningen aan deze groenzone de voordeur aan het plein. Vanaf de bank in de woonkamer kijk je vrij uit op het groen, want de ramen zijn laag.  De begijnhoven loop je in via een poort waarin appartementen zijn verwerkt. De gebouwen zouden vroeger zomaar een school geweest kunnen zijn. Wat het Evert Wortelplein extra bijzonder maakt is het pand dat qua architectuur geïnspireerd is op het Harderwijkse Hotel Baars.

wonen aan
de begijnhoven

Het hart van Ons Stadsgezicht wordt gevormd door twee hoven. De groene hoven worden omsloten door levensloopbestendige woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond. De hofjes zijn eenduidig vormgegeven met ingetogen authentieke details, zoals raamverdelingen met roedes, mooie goten en her en der een dakkapel. Auto's komen er niet, hier spelen kinderen vrij en maken buren ontspannen een praatje op straat. De hofjes worden omarmd door prachtige poortwoningen. Dit zijn kangoeroewoningen waar je een ouder of kind kunt laten wonen die zorg nodig heeft.

bekijk hier de woonsferen

Klik in onderstaande vogelvlucht op een woningrij om de woonsfeer te zienWonen aan de jan van dirkstraatWonen aan de lelyhavenWonen aan de grachtWonen aan de vissershavenWonen aan het evert wortelpleinWonen aan de begijnhoven

woningen

het aanbod

In Ons Stadsgezicht  komen  193 woningen, bestaande uit 40 studio's en 153 woningen. De verkoop van de eerste fase staat op de planning voor het 2e kwartaal van 2023. Meld je aan als belangstellende. Dan houden wij je met plezier op de hoogte.