Goede vrienden worden buren in Ons Stadsgezicht

Janique (26) en Nathan (27) uit Harderwijk en Dennis (30) en Pieretta (27) uit Utrecht zijn al lange tijd goed bevriend. Na een avondje wine and dine blijven de stellen vaak bij elkaar slapen. “Wel zo fijn als we niet meer terug hoeven te rijden. Straks lopen we na een gezellige avond gewoon naar ons eigen huis, want we worden buren!”

OnsStadsgezicht verhaal

De blijdschap spat eraf als we de twee stellen spreken. “We kijken er enorm naar uit om straks samen een nieuwe start te maken in Ons Stadsgezicht”, vertelt Janique. “Het was nog even spannend, want we schreven ons in en je moet dan maar afwachten of je een woning toegewezen krijgt. We hadden geluk en kregen beide de woning toegewezen die we wilden. Wij hebben een X3600-woning gekocht aan de Jan van Dirkstraat en Dennis en Pieretta kochten een C5100-woning aan het Evert Wortelplein.”

Verankerd in Harderwijk
Nathan komt uit Harderwijk en Janique is er twee jaar geleden komen wonen. Dat ze nu een huis kopen in de stad waar Nathan is opgegroeid, is voor Nathan én zijn oom heel bijzonder. Nathan licht toe: “Ik ben deels door mijn oom opgevoed. 4 jaar geleden kreeg hij een herseninfarct en moest verhuizen naar Nijmegen. Twee keer per jaar halen we hem op en maken we een rondje met hem door de binnenstad en langs zijn voormalige huis aan de Grote Oosterwijck. Samen herinneringen ophalen doet iedereen goed. Dat wij straks in het verlengde wonen van die straat waar mijn jeugdherinneringen liggen vinden mijn oom en ik fantastisch! Mijn oom genoot ervan dat alles altijd op loopafstand was. Hij is blij voor ons dat wij dat straks ook hebben.”

Een stad met een dorps gevoel
Janique, Dennis en Pieretta zijn minstens zo enthousiast over de stad. Janique: “Voor mij de perfecte combinatie van een stad en een dorp. De voorzieningen zijn stads, maar de sfeer is dorps. Hier groeten mensen elkaar en ons kent ons. Ik voelde me daardoor snel thuis.” Pieretta reageert: “Ja, precies! Wij huren nu een eengezinswoning in Leidsche Rijn Utrecht. Heerlijk zo’n nieuwbouwhuis, maar we konden niet helemaal aarden.”

Architectuur geïnspireerd op de oude stad
Dennis geeft aan dat het niet alleen de stad en gunstige ligging van Ons Stadsgezicht was die hem en Pieretta naar Harderwijk trok. Ook de architectuur sprak erg aan. “In Leidsche Rijn is alles nogal rechttoe rechtaan met een moderne bouwstijl. Het is zeker niet lelijk, maar niet onze smaak. In Ons Stadsgezicht zie je de oude stad terug en geniet je ook van alle voordelen die nieuwbouw te bieden heeft.” Nathan: ”Dit was voor ons ook een reden om toch voor nieuwbouw te kiezen. Eigenlijk wilden we liever zo’n oude visserswoning opknappen, maar dan moet je een dikke portemonnee meebrengen. Dit project kwam op ons pad en bood het beste van twee werelden, zoals Dennis omschrijft.”

Ons Stadsgezicht is een lichtpuntje
Voor Dennis en Pieretta was 2023 een zwaar jaar door het overlijden van 3 dierbaren. Ons Stadsgezicht zien ze als een lichtpuntje. “Even een andere focus en ook weer over leuke dingen kunnen praten doet ons goed. Dat we dit mooie traject samen met onze vrienden mogen doorlopen is de kers op de taart.” Janique en Nahtan beamen dit. “Ja, echt leuk! We kunnen niet wachten om straks buren te zijn.”

Met deze woorden sluiten we af. Het is duidelijk dat Ons Stadsgezicht het leven van 4 mensen op een positieve manier verandert en dat doet ons goed. Ben jij net als Dennis, Pieretta, Janique en Nathan op zoek naar een nieuw huis met traditionele architectuur in een stad met een dorps gevoel? Er zijn nog enkele woningen te koop. Je vindt ze via Woningaanbod op de website.

Deel dit verhaal op: