Zoveel mogelijk een binnenstadgevoel houden,terwijl je wel in woonwijkje woont

Coen (35) en Franka (32) wonen nu tegen de binnenstad van Harderwijk. Daar huren ze een appartement. Toen Franka zwanger werd, groeide de behoefte naar een koopwoning met een tuintje. De voorkeur van het stel ging uit naar een energiezuinige nieuwbouwwoning zo dicht mogelijk bij de binnenstad. Coen begint te vertellen, terwijl Franka hun zoontje op bed legt. Thijn is inmiddels 4 maanden.

CoenenFranka 3

“We zagen Waterfront gelijk zitten, want dichterbij de stad kun je niet wonen als je een nieuw huis wilt. Toen de verkoop van Ons Stadsgezicht startte, schreven we ons in voor een aantal woningen. Gelukkig kregen we een woning toegewezen. En nu wordt de tussenwoning C5400 aan de Vissershaven ons nieuwe thuis. We hebben straks prachtig zicht op het water.”

Nieuwbouw past bij ons

“Wat ons erg aanspreekt is de architectuurstijl, die doet denken aan de oude pandjes in de binnenstad. Daarbij zijn we met dit huis klaar voor de toekomst en hoeven we bijna niet te klussen. Bij een bestaande woning moet je gaan isoleren en zo, daar zijn we niet zo handig mee. Dit huis vraagt voorlopig geen onderhoud en wordt heel energiezuinig door de warmtepomp en zonnepanelen. Ideaal!”

Stijl van het huis doorzetten in interieur

Ondertussen is Franka aangeschoven, precies op tijd, want we zijn benieuwd of het stel al plannen heeft voor de inrichting. “Ja, zeker. We willen de stijl van het huis doortrekken in het interieur. Ik heb Coen Pinterest laten downloaden, zodat we ideetjes met elkaar kunnen delen. Ons huis krijgt een beetje landelijke, jaren dertig-sfeer. Het moet vooral een gezellig en warm aanvoelen. We krijgen een kopersbegeleider van Van Wijnen waarmee we onze wensen over de afwerking kunnen bespreken. Fijn dat je hierin begeleid wordt.”

Hier gaat Thijn opgroeien

Naast de woning en het feit dat het nieuwbouw is, viel het stel voor de opzet van Ons Stadsgezicht. “Door de variatie in woningen komt er ook een heel gemêleerd publiek wonen. De combinatie van gezinnen, stellen, oud en jong, dat vinden we leuk. En Thijn, die kan straks perfect in het hofje of bij het groene Evert Wortelplein spelen. We kunnen niet wachten!”

Deel dit verhaal op: