Klantreis

Hoe werkt dat? Een nieuwbouwwoning kopen?

Het kopen van een nieuwbouwwoning doe je niet dagelijks. Wij begrijpen het als je vragen hebt en leggen het je met plezier uit in een aantal heldere video's. 

Een nieuwbouw-
woning kopen

Bestaande bouw of nieuwbouw: dat is de eerste keuze die je als huizenzoeker moet maken. Het grootste voordeel van een nieuwbouwwoning is dat de woning duurzaam, onderhoudsarm en energiezuinig is. Ook kun je de woning helemaal naar eigen smaak inrichten. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Deze video vertelt je er meer over.

Een woondossier aanmaken

Om niets te missen van het nieuwbouwproject van jouw voorkeur maak je eerst een persoonlijk woondossier aan. Vervolgens geef je al je woonvoorkeuren door en ben je meteen aangemeld voor de projectnieuwsbrief. Wel zo makkelijk. Zo blijf je op de hoogte van al het actuele nieuws. Natuurlijk mag je je voor alle projecten aanmelden die je interessant vindt.

Pre-sale, wat is dat precies?

Als je je inschrijft voor een nieuwbouwproject bestaat jouw nieuwbouwwoning alleen nog op papier. Maar in elke nieuwe fase van de ontwikkeling wordt er meer bekend. Bijvoorbeeld tijdens de zogenoemde pre-sale. Je krijgt dan de eerste impressies en plattegronden te zien. Ook worden de bandbreedtes van de prijzen bekendgemaakt. Het helpt je om te bepalen of een woning van dit project iets voor je is.

De start verkoop

Dit is hét moment om in aanmerking te komen voor een woning. Verkoopprijzen zijn bekend en alle verkoopinformatie staat online. Je kunt je vanaf nu definitief inschrijven voor een of meer bouwnummers. Het inschrijven werkt volledig online met behulp van je persoonlijke woondossier. Behoor je tot de gelukkigen, dan kun je een optie nemen. De woning waarin je geïnteresseerd bent, wordt dan voor je gereserveerd.

De koop- en aanneem-overeenkomst tekenen

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, teken je twee contracten: een koopovereenkomst voor de grond en een aanneemovereenkomst voor de bouw van de woning. Hiervoor maak je een afspraak met de makelaar om alles rustig door te spreken en beide overeenkomsten te tekenen. Vervolgens ga je naar de notaris voor de leveringsakte, waardoor je eigenaar wordt van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Start bouw

Dan start de bouw. Daarbij hoort natuurlijk ook een start-bouw-feest. Natuurlijk ontvang je hiervoor een uitnodiging.