Visie

De kernwaarden van
Ons Stadsgezicht

In Ons Stadsgezicht hangt alles met elkaar samen. Woningen, natuur en mensen versterken elkaar. Door de architectuur past Ons Stadsgezicht bij de historische binnenstad, de wijk is wel van nu; duurzaam en klimaatadaptief! De opzet en het ontwerp van de woningen met veel lage ramen is erop gericht om mensen met elkaar en de mooie plek te verbinden. Als Ons Stadsgezicht straks is gebouwd, lijkt het net alsof de wijk altijd al bij de stad heeft gehoord. 

Historisch

Ons Stadsgezicht is nieuw – met alle voordelen die dat met zich meebrengt – maar de wijk heeft wel het historische karakter van Harderwijk. Van de opzet tot de details in de architectuur en de manier waarop je hier straks samenleeft in een stadse buurt. Hier ken je je buren en sta je voor elkaar klaar. Net als vroeger. Samen gaan de bewoners nieuwe geschiedenis schrijven.


Lokaal

Ons Stadsgezicht voelt vanaf dag één Harderwijks door architectuur en de manier waarop de wijk aansluit bij de omgeving. Net als in de binnenstad heeft elk pand een eigen gezicht. De bouwer komt uit Harderwijk en de kalkzandsteen waarmee wordt gebouwd ook. Mede daardoor krijgt het plan een ambachtelijke uitstraling.


Duurzaam

Ons Stadsgezicht is helemaal van nu, duurzaam in de breedste zin van het woord. Elke woning wordt voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van energie en circulariteit. Met klimaatadaptieve maatregelen, een natuurinclusief ontwerp en het verrijken van de biodiversiteit wordt ook aan de natuur gedacht. Hoe mooi als jij strak dit voorbeeld volgt! Groen is mooi, gezond voor mens en dier én groen verbindt.


Verbonden

Wanneer voel jij je thuis? Uit onderzoek blijkt dat veel mensen dat gevoel hebben als ze zich ook veilig, gezien en gekend voelen in hun omgeving. Buren kennen en daarop terug kunnen vallen is heel belangrijk. Zo zal het in Ons Stadgezicht zijn. Er komen diverse ontmoetingsruimten zoals de buurthuiskamer en de voorzieningen in de hoven. Het doel is om een hechte buurt te creëren waar je elkaar kent, samen leuke dingen onderneemt en naar elkaar omkijkt.


kernwaarden

de natuur verbindt

Kom nog meer te weten

Voelt Ons Stadsgezicht nu al goed? Meld je aan als belangstellende, dan  wordt je op de hoogte gehouden. Bij de FAQ’s vind je antwoord op de meestgestelde vragen. En lees vooral verder als je meer wilt weten over duurzaamheid. Want Ons Stadsgezicht is energiezuinig, biodivers, klimaatadaptief én gasloos. Kortom, helemaal van nu en klaar voor de toekomst.