Feestelijke start van de bouw fase 1

Met een gezellige bijeenkomst bij het Bottermuseum, direct naast de bouwplaats van fase 1, werd donderdagmiddag 4 juli de start van de bouw van fase 1 gevierd. De toekomstige bewoners waren uitgenodigd om erbij te zijn en nader kennis te maken met de nieuwe buren. Met een treintje kon vervolgens over de bouwplaats gereden worden zodat de vorderingen van dichtbij te bekijken waren. En aan het eind van de bijeenkomst stonden er Harderwijkse stadsgidsen klaar om met de nieuwe bewoners op stadssafari te gaan.

IMG 6676 min

Officieel startsein
Voorafgaand aan de bijeenkomst met de toekomstige bewoners gaf Wethouder Enklaar het officiele startsein. De familie Reijerse, trotse kopers van een van de woningen aan de vissershaven, kreeg uit handen van de Wethouder een van de gevelstenen overhandigd. Deze gevelsteen ‘Waterfront’ verbeeldt de strijd tegen het water.

Gevelstenen
In Ons Stadsgezicht krijgen diverse woningen een unieke gevelsteen, net zoals dat in het oude centrum van Harderwijk het geval is. Het gebruik van gevelstenen komt uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Een huis was te herkennen aan de gevelsteen, die vaak iets vertelde over het beroep van de bewoner van het huis. Nu heeft een gevelsteen vaak een meer symbolische betekenis.

Over Ons Stadsgezicht
Dit voorjaar startte Van Wijnen met de werkzaamheden voor de nieuwe wijk. “Ons Stadsgezicht wordt een wijk met diverse woningtypen voor verschillende doelgroepen. We hebben bewust de ontwikkeling van deze wijk naar voren geschoven”, vertelt wethouder Enklaar. “Juist omdat hier wordt gebouwd voor verschillende doelgroepen.” De wijk kent diverse buitenruimtes die oproepen om elkaar te ontmoeten en de groene binnenhoven zorgen voor een sociaal en veilig leefklimaat. Verder komt er een gezamenlijke woonkamer voor activiteiten van bewoners. “Zowel de woniningen als de buitenterreinen bouwen en richten we duurzaam in”, legde Maarten Reeze, adjunct-directeur van Van Wijnen Projectontwikkeling Midden, uit. “Ons Stadsgezicht wordt energiezuinig, biodivers, groen, klimaatbestendig en gasloos.” 

Deel dit verhaal op: