Meer hypotheekruimte in fase 2

Jaarlijks veranderen de regels en leennormen rondom hypotheken. Ook dit jaar zijn er wijzigingen doorgevoerd die het kopen van een nieuwbouwwoning nog interessanter maken.

OSII energielabel A++++

Meer lenen met energielabel A++++
Sinds 1 januari geldt: hoe beter het energielabel, des te meer mag je lenen. In het geval van Ons Stadsgezicht fase 2 zelfs tot € 40.000 euro, want de woningen krijgen energielabel A++++. Naast deze extra leenruimte zorgt dit ook voor een lage energierekening en een heerlijk comfortabel huis!

Verhoging NHG-grens
Ook de grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is verhoogd naar € 435.000 euro. NHG is een vangnet voor als je als woningeigenaar in de financiële problemen komt. Bijkomend voordeel is je veelal ook een korting krijgt van zo’n 0,5% van de hypotheekverstrekker.

Meer mogelijkheden voor starters en singles
Misschien is een studio in Ons Stadsgezicht nu ook voor jou binnen bereik, want voor starters en singles zijn er ook veranderingen in de leennormen. Alleenstaanden met een inkomen van minimaal € 28.000 euro krijgen met ingang van dit jaar € 16.000 extra leenruimte. Ben je oud-student met een studieschuld? Vanaf nu is het actuele bedrag dat nog open staat leidend bij het maken van de hypotheekberekening. Wie (extra) heeft afgelost, heeft dus profijt.

OnsStadsgezicht Exterieur11 Appartement 110 118 LRStudio's in fase 2 - Perfect voor de starter!
In Ons Stadsgezicht worden 31 studio's gerealiseerd, variërend in grootte van circa 28 tot 34 m², verdeeld over 3 gebouwen. Elke studio biedt een complete woonruimte met een eigen badkamer, inclusief toilet, wastafel en douche. Ideaal voor starters! Samen met medebewoners deel je faciliteiten zoals een fietsenstalling, een terras en een deelauto. Als je een eigen auto bezit, kun je een parkeervergunning aanvragen bij transferium P8 in Harderwijk, dat zich op korte afstand van de studio bevindt. Deze studio's komen beschikbaar voor € 158.000 V.O.N. (exclusief de huur/koop van de energievoorziening).

Deel dit verhaal op: