Woonsferen

Is er wel een woning hetzelfde?

Er is volop variatie in type woningen. Heel bewust, want dit wordt een buurt voor iedereen: Ons Stadsgezicht. Dus vind je hier levensloopbestendige hofwoningen met een bad- en slaapkamer op de begane grond, studio’s en gezinswoningen voor starters en doorstromers, stoere herenhuizen, stadswoningen en woningen met een aanleunwoning, zodat je een kind of ouder aan huis kunt verzorgen. Een aantal woningen heeft zelfs de mogelijkheid voor een extra werkplek en/of praktijkruimte aan huis. 

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 3  Bnr. 1.013  1.019 LR

De architectuur

Ook in de uitstraling van de woningen is veel onderscheid. Woningen verwijzen met hun vorm en architectuur naar de oude binnenstad en het vissersverleden. Door vervolgens te ‘spelen’ met architectuurstijl, steenkleur en details krijgt elk pandje zijn eigen gezicht. De hofjes zijn hierop een uitzondering, die vormen met elkaar een krachtige eenheid. Waar je ook voor kiest, je woont altijd in een levendige, multifunctionele buurt waar volop ruimte is voor een spontane of geplande ontmoeting.

 ontspannen
samen leven

6 Woonsferen

Wonen aan de Vissershaven
Wonen aan de Jan van Dirkstraat
Wonen aan de Gracht
Wonen aan het Evert Wortelplein
Wonen aan de Begijnhoven
Wonen aan de Lelyhaven (fase 2)
Wonen aan
de Vissershaven

De achttien woningen aan de Vissershaven weerspiegelen de trotse binnenstad van Harderwijk. Een heel bijzondere plek met oude schepen voor de deur en de binnenstad aan de overzijde.
Het doorlopende gevelfront met historische gevels en markante stadspoort is een logisch antwoord op de prachtige bebouwing in de binnenstad. Stoere herenhuizen met ruimte om te ondernemen en woonpanden wisselen elkaar af.  Als of het nooit anders is geweest.

De hoge puien op de begane grond zorgen voor levendigheid aan de straat en nodigen uit om op deze schitterende locatie heerlijk te wonen. 

De poort verleidt om een van de twee Begijnhoven van Ons Stadsgezicht in te wandelen.

OnsStadsgezicht Exterieur10 Vissershaven LR Bnr 179 187
Wonen aan
de Jan van Dirkstraat

Deze smalle straat biedt een geborgen gevoel en grijpt terug naar het verleden van nijverheid. De zeventien woningen, direct aan de straat, stralen ambacht uit .

In dit straatje zouden van oudsher een zeilmaker, een kuiper voor de visvaten, een reparateur van wagens en de smid gewoond kunnen hebben. Op de overgang naar het Evert Wortelplein stonden een woning van een notabele en een hotel. Beide zijn inmiddels verbouwd naar een kleinschalig appartementengebouw.
De entree naar het parkeerhof is voorzien van een stalen boog met hangende verlichting. Wandel straks langs door de straat en ontdek steeds iets nieuws. De compacte woningen voor starters ogen als een voormalige werkplaats met woning. Net als vroeger kun je aan de gevelsteen zien wat iemands beroep is of wat belangrijk is voor de bewoners.

OnsStadsgezicht Exterieur7 Jan van Dirkstraat LR Bnr 100 111
Wonen aan
de Gracht

Aan de karaktervolle gracht, waar van oudsher de gegoede burgerij en middenstanders woonden, is het ook straks weer fantastisch leven. Aan de overzijde van de gracht ligt een plein met de Vischafslag en de molen. De ligging aan de gracht bood volop aanleiding om de twaalf woningen als samenhangend geheel te ontwerpen en rijkelijk te voorzien van typisch Harderwijkse details.

Er is een toegang gemaakt naar een parkeerhof. Het pand lijkt op een werkplaats of een notabele woning. Alsof het voormalige pand van de Hanze in de loop van de eeuwen verbouwd en aangepast is. Ook aan de gracht zijn veel woonfuncties aan de straat gemaakt, zodat je hier langslopend het levendige gevoel van Ons Stadsgezicht ervaart. Ogen op straat geven een veilig gevoel.

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 6  Bnr. 3.047  3.051 LR
Wonen aan
het Evert
Wortelplein

Aan het Evert Wortelplein zijn in de eerste fase negen studio’s en negentien woningen gepland. Het Evert Wortelplein is een prachtige groene ruimte die je optimaal beleeft, want de ramen zijn laag, zodat je ook vanaf de bank in de woonkamer vrij uitkijkt op het groene plein. De begijnhoven loop je in via een poort die wordt gevormd door twee riante poortwoningen. De gebouwen zouden vroeger zomaar een school geweest kunnen zijn. Op de hoek met de Jan van Dirkstraat bevindt zich een bijzonder appartementengebouw dat qua architectuur geïnspireerd is op het Harderwijkse Hotel Baars.

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 7  Bnr. 3.064  3.069 LR
Wonen aan
de Begijnhoven

Het hart van Ons Stadsgezicht wordt gevormd door twee hoven. De hoven worden geheel omsloten door levensloopbestendige woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond. De twintig woningen in de eerste fase zijn slechts toegankelijk via de hoofdpoort aan de Vissershaven of de voetgangerspoort aan het Evert Wortelplein. Auto’s komen er niet, hier spelen kinderen vrij en maken buren ontspannen een praatje op straat. Vanuit het hof loop je via het wandelpad zo naar het parkeerhof.
De woningen zijn eenduidig vormgegeven met ingetogen authentieke details en dakkapellen. Door de lage ramen en de woonfunctie aan de hofzijde is de relatie met het groene binnengebied groot.

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 9  Bnr. 2.033 LR
Wonen aan
de Lelyhaven Fase 2

De Lelyhaven is aan de noordzijde van het plan gelegen en komt in de tweede fase in verkoop. Met jachthaven voor de deur heeft de Lelyhaven van oudsher een relatie met de visserij. Aan de overzijde komt moderne, industrieel ogende nieuwbouw. Wij geven antwoord op dit industriële karakter met een doorlopend gevelfront met een overbouwde poort naar het tweede begijnhof.
Zowel de woningen als de poort zijn ingetogener dan de woningen en de stadspoort aan de Vissershaven. Op speelse wijze wordt met details als hijsbalken en gevelinscripties verwezen naar de visserij, het dolfinarium en de historische pakhuizen. De diversiteit wordt benadrukt door de verschillende dakvormen en bouwhoogtes. Er is ruimte voor een flexibele begane grondindeling door de extra verdiepingshoogte van verschillende panden. De poort is geïnspireerd op de Vischpoort van Harderwijk. In de poort zijn voordeuren en ramen van woningen verwerkt en is er ruimte voor een werkplek. En in de rij zijn meer bijzondere woningen met extra verdiepingshoogte.

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 4  Bnr. 1.022  1.028 LR

Bekijk hier de woonsferen

Klik in onderstaande vogelvlucht op een woningrij om de woonsfeer te zien

Ons stadsgezicht selector


Wonen aan de Jan van DirkstraatWonen aan de LelyhavenWonen aan de GrachtWonen aan de VissershavenWonen aan het Evert WortelpleinWonen aan de Begijnhoven

woningen

Het aanbod

Koop en huur, groot, kleiner en alles daar tussenin. Door de variatie van woningen komt er in Ons Stadsgezicht een fijne mix van mensen wonen. Gezinnen, stellen, singles, jong en oud(er) leven hier ontspannen samen. 
Bekijk het actuele aanbod via de woningselector en schrijf je direct in.

202401 Ons Stadsgezicht Fase 2 Ooghoogte 3  Bnr. 1.013  1.019 LR